Egész éjjel klímát szereltek a Citarókon

2012.05.03. 07:59

A keddi fiaskó után egész éjjel szerelték az új Mercedes buszok klímáját, a BKK elnézést kér a megizzadt utasoktól.

A BKK szerda délután felmérte az összes forgalomba állított Mercedes Citaro autóbusz klímaberendezését, melynek eredményeként az derült ki, hogy a 25 forgalomba adott buszból 10 járművön működött a klíma megfelelően, áll a BKK közleményében.

IMG 9226
Fotó: bkk.hu

A nemrég vásárolt használt buszok azért álltak ideiglenesen és félkészen forgalomba, mert a Nógrád Volán budapesti kivonult a buszüzemeltetésből. gyors döntést kellett hozni, melynek nyomán a teljes körű honosítási, beüzemelési folyamat nem ment végbe és így maradhatott ki a klímák beüzemelése, tisztítása is, ami pedig a tél és a buszok forgalmon kívül töltött hónapjai után szükséges lett volna.

Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a szerdai visszajelzések nyomán azonnal elrendelte a járművek klímaberendezésének soron kívüli beüzemelését, mely egész éjjel zajlott a Mercedes-Benz dél-budai vezérképviseletén (Pappas Auto). A klímaberendezéseket tisztították és újratöltötték gázzal (hűtőközeggel), ami buszonként több órig tartott. Csütörtökön várhatóan a Mercedes-flotta túlnyomó többsége jó hatásfokú klímával rendelkezik majd.

A Mercedes Citaro autóbuszok mindegyike rendelkezik klímaberendezéssel. A Citaro buszokba szerelt berendezések működőképesek is, azonban sajnálatos módon beüzemelésük a gyors, a honosítási folyamat lezárását megelőző forgalomba állítás miatt nem történt meg időben. A BKK minden utastól, akinek a hőség kellemetlenséget okozott, elnézést kér.

A BKK a BKV-val megkötött új közszolgáltatási szerződésében hangsúlyos elvárásként fogalmazta meg, hogy működjenek a klímaberendezések az összes erre alkalmas járműben. A BKK felkérte a BKV műszaki vezetését a Volvo-csuklósok és más érintett típusok esetében is az üzemkészség javítására, melyet a közeli jövőben ellenőrzések követnek.