Ismét tolni kellett a 74-es trolit

2012.08.09. 22:06

Lerobbant a Dohány utcában csütörtök délután a 74-es troli, közölte a hírt olvasónk. Fényképes beszámolójából látható, hogy a trolit az utasoknak kellett tolniuk a Síp utca irányába.

A mai eset korántsem egyedi, rendszeresen előfordul, hogy lerobbant trolikat utasok tolnak tovább. A YouTube-ra feltöltött videók között van olyan,  2011. májusi felvétel, amikor a Király utcában romlott el egy trolibusz – ott az áramszedőt kellett kiszabadítani –, de téli időben, például idén februárban is tornásztatta már meg az utasokat a BKV.

Az ATV korábbi híradása szerint főleg a nagyobb kereszteződésekben fordul elő, hogy egy-egy troli leáll. Ezeken a helyeken ugyanis egy rövid szakaszon nincs áram, így azokon a helyeken a korábban szerzett lendületből kellene áthajtani. Csakhogy ha a kereszteződés miatt fékezniük kell, akkor ez a lendület elvész, ilyenkor tolni kell. Vannak esetek, amikor a keresztben közlekedő buszok, villamosok sofőrei is segítenek.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét