Ma még nem zárják be a Vidámparkot

2012.10.03. 10:19

Nem dönt szerdai ülésén a Vidámpark bezárásáról a Fővárosi Közgyűlés. A park bezárására vonatkozó javaslatát Bagdy Gábor gazdasági alpolgármester indoklás nélkül vonta vissza.

Bagdy eredetileg november 4-ével végleg bezáratta volna a parkot, amely folyamatosan veszteséget termel. A jelenlegi működése évi 50-150 millió forint tulajdonosi támogatást tett szükségessé.

A Vidámpark bezárása régóta téma, 2010-ben is szó volt már róla. Akkor azonban úgy döntöttek, hogy az 1,1 milliárd azonnali kiadással járó bezárás helyett egy-két évig még fenntartják a céget, közben folyamatosan csökkentve a határozott idejű bérleti szerződésekből adódó kötelezettségeket.

A Vidámpark mostani bezárása - egyebek között a végkielégítések, szállítói tartozások kifizetése miatt - mintegy 490 millió forintba került volna.

A mostani, napirendről levett tervek szerint a Vidámpark területét a szomszédos Fővárosi Állat- és Növénykert kapta volna, amelynek a park területén található ipari műemlékek - a körhinta, a hullámvasút, a lézerdoddzsem tetőszerkezete és a barlangvasút - fenntartásáról és megóvásáról is gondoskodnia kellett volna.