Óriási szerelmes üzenet a Madách tér felett

2012.10.04. 14:40 Módosítva: 2012.10.04. 17:26

Két hatalmas, a Madách-házakat teljesen eltakaró molinó jelent meg a Károly körúti házakon csütörtök délután. A szöveg gigantikus szerelmes levél, aminek írója egy bizonyos Gika nevű nő bocsánatát kéri, bevallva, hogy óriási hibát követett el, és fájlalja a külön töltött órákat. A levél második oldala a jobboldali tömböt fedi el, ezen a hősszerelmes Górkiban ígér házat szíve választottjának, továbbá egy olcsóbb megoldást is felvillantva Boszniát is megmutatná a lánynak.

Ennek ellenére sem gondoljuk, hogy egy spórolós férfiról lenne szó, mivel a molinó elkészítése, kihelyezése és a ház bérleti díja többmilliós tétel lehet.

Tudósítónk találkozott a férfival, egy lengyel ipari alpinistával, Jan Przasnekkel. A 25 év körüli ipari alpinista elmondta, hogy a barátnőjének szeretne üzenni, annak a lánynak, akivel rendbehozná a kapcsolatát.

Bár kedvesét az idegen hangzású Gika néven említi, állítólag magyar lányról van szó, és ez csak a beceneve. A fiú elmondta, hogy a kampány sokba került, és bár nem kifejezetten gazdag, de mindenképpen meg akarta csinálni. A fiú randevúra hívta a mit sem sejtő lányt a helyszínre, de mivel kérte, hogy cikkünkkel ne rontsuk az esélyeit, a találkozóról további részleteket ne árulhatunk el.

A Blikk kiderítette, hogy a bocsánatért ostromlott lány 30 éves, Ágnesnek hívják. A lány rokona szerint Ágnes és Jan szerelme viharos kapcsolat volt. A lány még lengyelül is megtanult, de Jan csúnyán átverte és megcsalta őt. Szakítottak, Ágnesnek már új társa van. Janban valószínűleg Ági közelgő születésnapja szította fel a szenvedélyt. Bár a fiú abban bízott, hogy a lányt meglepetésként éri a kifeszített molinó, a Blikk szerint Ágnes tőlük értesült az akcióról.

Közép-Európa legnagyobb szerelmes levelét lengyel ipari alpinisták helyezték el az épületeken.

Valódi vagy gerillareklám?

A fentiek ellenére azért nem lenne meglepő, ha gerillareklámmal lenne dolgunk. Eddig cég nyomát mindenesetre nem találtuk az ügyben. Az gyanús, hogy a reklámszakmában járatos személyek szerint egy 10 négyzetméternél nagyobb molinó 2500 forintba kerül négyzetméterenként, ez alapján ez az 1600 négyzetméteres 4 millió forintjába került valakinek. Jelentős költséget jelenthet az is, hogy az alpinista fiúk (mind lengyel) csak emiatt utaztak ide Lengyelországból.

A Városházán elmondták, hogy egy lengyel magánszemély kért engedélyt a molinó elhelyezésére. Mindezért 100 ezer forint+áfa díjat kell fizetnie, és a molinó egyetlen napig lesz látható.

Egy házbeli lakó pedig a következőket osztotta meg a Facebookon: "A dolog valóság. A jobb oldali házban lakom. Annyira komoly, hogy 2 hónappal ezelőtt Jan eljött hozzánk közgyűlésre. Engedélyt csak a közgyűlés adhatott a molinók kifüggesztésére. Háát, elég sokba került ennek a fiúnak ez a bocsánat kérés!!! 24 órára kott tőlünk engedélyt. Szóval ennyi időtök van, hogy nézegessétek! :-)) Bár nem bánnám, ha gyorsabban eltűnne az ablakaim elől! Na, de a szerelemért, mindent!"

Akár reklám, akár szerelmes levél, nagy sikernek örvend az üzenet, fiatal nők csapatokban fotózzák a szívüket melengető sorokat, és a Városháza sajtós munkatársnője is elérzékenyülten osztotta meg velünk véleményét, miszerint egy ilyen vallomás csakis valódi lehet.

Tudósítónk nem sokkal a molinók leeresztése után lencsevégre kapott egy másik, kisebb költségvetésű projektet az Anker-ház oldalán. Reklám vagy nem, úgy tűnik, a lengyel kezdeményezésnek szárnyakat adott a tavaszias szellő, és megjelentek az első mémek:

Ismeri Gikát?