no

Aláírták a busztender szerződését

2012.11.08. 19:17

Aláírták a 75 szóló, illetve 75 csuklós új autóbuszra szóló szolgáltatási szerződést, áll a VT-Transman közleményében. A cég közölte: 14 éves múltra tekinthet vissza, 1999 óta egyedüli magántulajdonú társaságként van jelen a budapesti közforgalmú autóbuszos személyszállítás piacán. 2012 májusa óta a BKK-val kötött szerződés alapján szolgáltat a fővárosban 100 darab autóbusszal. Az újabb 150 db autóbusz kb. évi 8 milliárd forinttal növeli meg a cég árbevételét.

A társaságban a Videoton Holding ZRt. 50,091% tulajdonrésszel rendelkezik, az Eurobus-Invest ZRt. 49,909%-kal. Az Eurobus az Arriva/Deutsche Bahn  csoport 100%-os tulajdona.

A közlemény szerint az ajánlatkérő (BKK/BKV) kemény feltételeket szabott a potenciális ajánlattevők számára, ez vonatkozik többek között a pénzügyi garanciákra, a szolgáltatás elvárt minőségére is. A szolgáltatáshoz kb. 15 milliárd forintos összes beruházás és további minimum 2 milliárd forint forgóeszköz szükséges.

A VT-Transman szerint a végső ajánlat beadásakor nem számítottak arra, hogy egyedüli ajánlattevők lesznek. A cég megítélése szerint kifejezetten versenyképes árszinten pályáztak.

A cég számos megkeresést kapott a BKV gépjárművezetőket illetően. A pályázati kiírás, illetve ennek megfelelően az aláírt szerződés nem tartalmaz erre vonatkozó kitételt. Az elmúlt több mint 10 évben sem vettek át szervezett formában munkavállalókat sem a BKV-tól, sem a Volán vállalatoktól. Ugyanakkor nem zárkóznak el BKV-sofőrök felvételétől. Az új, alacsonypadlós, 75 darab szóló és 75 darab csuklós, Mercedes-Benz Citaro 2 típusú autóbuszok 2013. május 1.-től fokozatosan jelennek majd meg Budapest utcáin.