Nyaktörő bukkanó Angyalföldön

2013.01.30. 16:35

Nyaktörő ugratóba hajthat a gyanútlan sofőr a fővárosi Népfürdő utcánál. Ahogy az videónkon is látszik, a kocsik alja gyakran nagyot koppan az aszfalton, amint a sofőr áthajt a gödrön.

Megkerestük a XIII. kerületi önkormányzatot, ahol elmondták, hogy a Főtáv Zrt. nemrég csövet cserélt az út alatt, majd a visszatemetett munkagödör megsüllyedt. A kerület észlelte a hibát és jelezte az alvállalkozónak, aki ki is tett egy figyelmeztető táblát. Többet nem tudtak tenni, mert az út a fővárosi önkormányzat kezelésében van.

Mint azt háttérinformációként megtudtuk, az útbontások után az esetek 70-80 százalékában megsüllyed a talaj, ezt általában a kivitelező garanciában, öt napon belül javítja.

A Főtáv felügyeletét is ellátó Budapesti Városüzemeltetési Központtól a következő választ kaptuk: A kivitelező Force Kft. ügyvezetőjének tájékoztatása szerint a problémát az útburkolat süllyedése okozza. A feltárás után azonosítható pontosan, hogy tömörítési vagy más egyéb problémából (pl. vízkimosásból) adódik a kár. A tegnapi napon megtörtént a helyszínbejárás a BKK és a kivitelező szakembereivel.

Hozzátették: garanciális munkáról van szó és természetesen a vállalkozó helyreállítja az utat a BKK elvárásainak megfelelően. A kivitelező a mai nap délután megkezdi a feltárást, majd helyreállítja a burkolatot. A határidő nagyban függ a feltárás eredményétől, ami után megállapítható, hogy az útalap süllyedése milyen okból következett be és ezt milyen módon tudja a kivitelező javítani.