Épül a 4-es metró őrmezői kijárata

2013.02.27. 14:11

Ideiglenes közműépítési munkákkal megkezdődött a 4-es metró Etele téri végállomásánál az őrmezői kijárat építése, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán.

A munkálatok a szerződés szerint egy éven át tartanak, azok határidőre történő befejezése az egyik feltétele a metróvonal 2014 első felére tervezett próbaüzemének. A BKK emlékeztetett arra, hogy ez az egyik legfontosabb kapcsolódó beruházás, amelyre tervpályázatot is kiírtak, a metró kijáratához csatlakozó helyi és helyközi autóbusz-pályaudvar, továbbá a csaknem 500 férőhelyes P+R parkoló és a 120 B+R kerékpártároló tervezését is magában foglaló pályázati eljárás jelenleg is folyamatban van.

A vállalkozó az őrmezői kijárat megépítését február közepén kezdte meg és azzal várhatóan 53 hét múlva készülnek el. Feladatuk a kijárat kivitelezésén túl a kapcsolódó szellőzőkivezetés megépítése, a jövőben döntően szervizútként funkcionáló Péterhegyi út felújítása 800 méter hosszúságban, ideiglenes (közös helyi és helyközi) buszvégállomás kialakítása, valamint a majdani végleges autóbusz-terminál és P+R parkoló földmunkáinak elvégzése is.