Nem lesz könnyű vasárnap autózni Budapesten

MTI/Index
2013.04.21. 08:27

Lezárásokra és forgalomkorlátozásokra kell számítani vasárnap délelőtt a Vivicittá városvédő futás, délután pedig az Élet menete rendezvénye miatt Budapesten.

A 28. Telekom Vivicittá Városvédő Futás fél tízkor indul a Margitszigetről, útvonala érinti az I., a II., az V., a IX. és a XIII. kerületet, a Margit hidat és a Lánchidat. Időszakos forgalomkorlátozásra, terelésre kell számítani az érintett útvonalakon, a pesti alsó rakparton nyolctól délig, majd fél háromig a Dráva utca és a Lánchíd közötti szakaszon. Az Árpád hídon és a Margit hídon fél egy fél három között egy sávot foglal el a verseny. Az útvonalon végig rendőrök és szervezők irányítják a forgalmat.

Az Élet menetét, amelyen a holokauszt magyarországi áldozataira emlékeznek, délután négy és hat óra között tartják. A résztvevők előbb a Jászai Mari téren tartanak rendezvényt, majd a Carl Lutz rakparton a Dráva utcáig vonulnak. Az esemény miatt négy és nyolc óra között le lesz zárva a közúti forgalom elől az V. kerületi Széchenyi rakparton a Képviselői Irodaház előtti terület, valamint a pesti alsó rakpart a Lánchídtól északi irányban végig, továbbá várhatóan háromnegyed öt és fél hat között az újpesti felső rakpart is. A megemlékezés idején a 2-es villamospótló autóbuszok a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) és a Nyugati pályaudvar között járnak, így a Kossuth térről a Jászai Mari teret csak gyalogosan lehet megközelíteni.

Számos BKV-járat útvonala módosul a vasárnapi rendezvények alatt. A változásokról itt és itt lehet részletesen olvasni. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a tömegközlekedéssel utazóknak azt javasolja, hogy az aktuális és pontos közlekedési helyzetről Facebook-oldalukon tájékozódjanak.