Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Nem lesz könnyű vasárnap autózni Budapesten

MTI/Index
2013.04.21. 08:27

Lezárásokra és forgalomkorlátozásokra kell számítani vasárnap délelőtt a Vivicittá városvédő futás, délután pedig az Élet menete rendezvénye miatt Budapesten.

A 28. Telekom Vivicittá Városvédő Futás fél tízkor indul a Margitszigetről, útvonala érinti az I., a II., az V., a IX. és a XIII. kerületet, a Margit hidat és a Lánchidat. Időszakos forgalomkorlátozásra, terelésre kell számítani az érintett útvonalakon, a pesti alsó rakparton nyolctól délig, majd fél háromig a Dráva utca és a Lánchíd közötti szakaszon. Az Árpád hídon és a Margit hídon fél egy fél három között egy sávot foglal el a verseny. Az útvonalon végig rendőrök és szervezők irányítják a forgalmat.

Az Élet menetét, amelyen a holokauszt magyarországi áldozataira emlékeznek, délután négy és hat óra között tartják. A résztvevők előbb a Jászai Mari téren tartanak rendezvényt, majd a Carl Lutz rakparton a Dráva utcáig vonulnak. Az esemény miatt négy és nyolc óra között le lesz zárva a közúti forgalom elől az V. kerületi Széchenyi rakparton a Képviselői Irodaház előtti terület, valamint a pesti alsó rakpart a Lánchídtól északi irányban végig, továbbá várhatóan háromnegyed öt és fél hat között az újpesti felső rakpart is. A megemlékezés idején a 2-es villamospótló autóbuszok a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) és a Nyugati pályaudvar között járnak, így a Kossuth térről a Jászai Mari teret csak gyalogosan lehet megközelíteni.

Számos BKV-járat útvonala módosul a vasárnapi rendezvények alatt. A változásokról itt és itt lehet részletesen olvasni. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a tömegközlekedéssel utazóknak azt javasolja, hogy az aktuális és pontos közlekedési helyzetről Facebook-oldalukon tájékozódjanak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?