Vazul
10 °C
25 °C

Hétfő este megnyitják a pesti alsó rakpartot

2013.06.17. 16:32

Tarlós István főpolgármester utasítására hétfő este 22 órakor megnyílik a forgalom előtt a pesti alsó rakpart Lánchíd – Közraktár utca közötti és a Dráva utca – Jászai Mari tér közötti szakasza. A megnyitással együtt megszűnik a Hegyalja úton kialakított ideiglenes buszsáv és a Frankel Leó utcai lezárás is – közölte a főváros.

A Parlament mélygarázsának jelenleg is tartó szivattyúzási munkái miatt azonban továbbra is zárva marad a rakpart Jászai Mari tér és Lánchíd közötti szakasza.

A  Budafoki úton a június 18-án, kedden kezdődő közműépítés figyelembe vételével a Karinthy Frigyes út – Bertalan Lajos utca közötti szakaszra a célfogalmat leszámítva csak a tömegközlekedési járművek hajthatnak be, a Budafoki út egyéb szakaszain viszont a korlátozások megszűnnek.

A jelenleg még lezárt területek megnyitásáról műszaki szakemberek segítségével, helyszíni bejárások alkalmával dönt a főpolgármester. Az elmúlt napokban tanúsított eredményes árvízi védekezésnek, és a Duna áradásával járó közlekedési változások sikeres koordinálásának köszönhetően hamarosan visszaállhat a teljes közlekedési és forgalmi rend a fővárosban.