Lezárják az Irányi utcát

2013.07.11. 20:59

A Március 15. tér átépítésének újabb ütemeként péntektől megkezdik az Irányi utca átépítését, ezért az utcát várhatóan egy hónapig szakaszosan lezárják, írja közleményében a Budapesit Közlekedési Központ (BKK). Az utcában a parkolósávokon felül az útpálya is megújul, amelyen a jövőben egy sávon haladhat majd a forgalom.

Péntektől a Március 15. tér déli, Duna utca vonalába eső útpályája kétirányú lesz. A Váci utca Duna utca és Irányi utca közötti szakaszát pedig ideiglenesen újra megnyitják a forgalom előtt, és az Irányi utca felé egyirányú lesz.

Az Irányi utca Váci utcától keletre eső szakasza a Jane Haining rakpart és az Apáczai Csere János utca felől a Belgrád rakpart – Március 15. tér (Duna utca) – Váci utca útvonalon, míg az Erzsébet hídról a Váci utcán keresztül lesz elérhető.

Az Irányi utca lezárt szakasza miatt a Molnár utcából nem lehet majd az Irányi utcába behajtani, a Molnár utca Irányi utca és Sörház utca közötti szakasza a Sörház utca felől zsákutca lesz. Így a Fővám tér felől az Erzsébet híd nem érhető el, a területet csak a Belgrád rakparton és a Fővám téren keresztül lehet elhagyni.