Megszüntették a bomba miatti lezárást

2013.07.17. 15:20 Módosítva: 2013.07.17. 15:58

Megszüntették a terület lezárását szerda délután, nem sokkal három óra előtt Budapesten, a Vízivárosban, miután a tűzszerészek hatástalanították a Pala utcában előkerült bombát - tájékoztatta az MH Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs tisztje az MTI-t.

Mindenki visszatérhet az otthonába a Clark Ádám tér, a Corvin tér, a Duna és a várfal által határolt, korábban kiürített területen. Megindulhatott a forgalom, a BKV-járatok is korlátozás nélkül közlekedhetnek.

Az 50 kilogrammos, második világháborús légibomba miatt reggel 8 órától 80 házból kellett elhagyni az embereknek az otthonukat. A kiürítés azért volt fontos, mert robbanás esetén a felszálló repeszek körülbelül 200-300 méter sugarú körben szóródhattak volna szét.

A kiürítés potenciálisan 1500-1600 embert érintett, ám a munkanap miatt ennél lényegesen kevesebben voltak otthon. A kiürítés zökkenőmentesen zajlott le.

Akik otthon voltak, nyugodtan fogadták a rendőri intézkedést. Többségük úgy nyilatkozott, hogy nem megy el az önkormányzat által kialakított befogadóhelyre. Csupán azt kifogásolták, hogy az eltervezett napjukat átrendezte a kialakult helyzet, ugyanakkor mindenki azt mondta, bízik a tűzszerészek szakértelmében.