Begyorsult a 14-es villamos

2013.08.15. 18:06

Csütörtöktől megváltozott a forgalmi rend a IV. kerületben, Káposztásmegyeren a Töltés utca és a Szilágyi utca kereszteződésében, közölte a BKK. Ezentúl a Töltés utcai járműforgalom ad elsőbbséget a naponta több mint 25 ezer utast szállító 14-es villamosnak.

Az új - a kereszteződés geometriai kialakításához jobban illeszkedő - forgalmi rend szerint a Szilágyi utcával párhuzamosan, egyenesen haladó villamosok nem kényszerülnek elsőbbségadásra a kanyarodó mellékiránnyal szemben, ezáltal átláthatóbb lesz a forgalmi helyzet: a csomópontban egységesen az észak-déli irányú forgalomnak lesz elsőbbsége a kelet-nyugati iránnyal szemben.

A villamossal utazók számára ez átlagosan 20 másodperccel rövidebb utazási időt eredményez az Atlétikai stadion és az Óceánárok utcai megálló közötti 630 méteres pályaszakaszon a fékezés, elsőbbségadás és visszagyorsítás elhagyása miatt.

Az erre közlekedő autósokat egyben kérik, hogy ne megszokásból vezessenek, megfelelő körültekintéssel közelítsék meg a kereszteződést.