Utasok nélkül száguld a 4-es metró

2013.10.11. 19:36

Teljes vonalon elkezdődött a 4-es metró építésének utolsó szakasza, az utasok nélkül sötétüzemi teszt, olvasható a BKK honlapján.

A Siemens által most elkezdett tesztidőszak a projekt egyik legfontosabb eleme, most dől majd el az, hogy az elmúlt évek munkafázisának eredményeként a vonal különböző gyártóktól származó elemei képesek lesznek-e összehangoltan és teljes biztonság mellett együttműködni.

A tesztek sikere is előfeltétele annak, hogy az utasforgalmi próbaüzem elkezdődhessen a korábban vállalt, 2014 március végi időpontban.

November végéig a biztosítóberendezést gyártó Siemens, majd decembertől a BKV végez teszteket. Januártól a hatóság előtt is be kell bizonyítania Budapest új metróvonalának, hogy a szerelvények és a teljes rendszer minden eleme kifogástalanul működik.

A  DBR Metró Projekt Igazgatóság a következendő hónapokban a belső beépítési és rendszerépítési munkák befejezésével párhuzamosan valamennyi állomást átadja a BKV Zrt. részére. Ezzel egy időben zajlanak a használatbavétel engedélyezési eljárások is.