Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
0 °C
5 °C

A Hungexpo tárgyalna a hajléktalanok befogadásáról

2013.11.13. 20:03

A Hungexpo Zrt. kész az egyeztetésre a Fővárosi Önkormányzat azon javaslatával kapcsolatban, amely szerint ha a téli krízisidőszakban szükséges, akkor a meglévő szálláshelyek mellett a Hungexpo területén adnának helyet hajléktalanoknak – közölte a társaság szerdán.

Tarlós István, Budapest főpolgármestere keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy minden hajléktalan embert el tudnak helyezni télen, a krízisidőszakban a meglévő szálláshelyek mellett a Hungexpo területén akár tízezres nagyságrendben tudnak kulturált helyet adni a rászorulóknak.

A Hungexpo Zrt. szerdai közleményében arról írt, hogy a pontos igényekről a tárgyalások rövidesen megkezdődnek, az eredményről a nyilvánosságot tájékoztatni fogják. Írtak arról is, hogy a teljes egészében magántulajdonban lévő Hungexpo Zrt. cége a saját szervezésű szakmai és közönségvásárok mellett számos nemzetközi kongresszusnak és konferenciának ad helyet. A téli időszakban mintegy 150 ezer ember látogat ki a rendezvényeikre, amelyek zavartalan lebonyolítására szerződések százaiban vállalt garanciát a zrt. – írták.

Pesti Imre fővárosi kormánymegbízott a keddi sajtótájékoztatón elmondta, ha a krízisidőszakban szükséges lesz, akkor a Hungexpo területén biztosítanak majd helyet, egészségügyi ellátást és tisztálkodási lehetőséget a hajléktalanoknak. Ott Pesti elmondása szerint akár tízezer embert be tudnak fogadni december elsejétől a tél végéig. A kormányzat „szinte korlátlan férőhelyet” biztosít a BM-mel, a Főpolgármesteri Hivatallal és a katasztrófavédelemmel együtt – tette hozzá a kormánymegbízott.  • Vennék
  • Hírek