Elkészült az Alagút tetején az Ybl-korlát

2013.11.26. 14:21

Befejezték az Alagút tetejének átépítését, írja az egyker.blog.

A felújítás szeptember közepén kezdődött. A kerület azért épített korlátot az Alagút tetejére, mert sok halálos baleset történt ott az elmúlt években.

Mint arról beszámoltunk, júliusban kapta meg az építési engedélyt a Váralagút tetejének beépítési terve. Eszerint belül egy vaskorlát, kívül pedig egy erős lejtésű fémtető akadályozza meg, hogy részeg bulizók az Alagút húsz méter magas párkányára kiülve lógassák a lábukat.

egykor
Fotó: Egyker blog / blog.hu

Az engedély kiadása előtt néhány nappal, hajnalban, valamivel három előtt ismét lezuhant egy férfiaz Alagút tetejéről a Clark Ádám tér felőli oldalon. 1997 óta ő volt a hatodik áldozat. Korábban az áldozatok nevét és életkorát is kitették egy táblára, amire több nyelven kiírták, hogy a párkány szélét megközelíteni életveszélyes.

Az önkormányzat a táblán kívül többféle megelőzéssel is próbálkozott: szúrós bozótot telepítettek a párkány elé, de azt hamarosan legázolták. Egy időben a sok drótkerítéstől és szögesdróttól úgy nézett ki az Alagút teteje, mint egy háborús körzet. Kisvártatva azt is leteposták. A drótokat (azaz a drótok maradékát) végül városképvédelmi okokból szintén elbontották.

Az I. kerület januárban szánta el magát a komolyabb lépésre. Többféle verzió is felmerült, hogy állíthatnak gátat az embereknek. Egy változat szerint másfél méter magas plexifal védte volna a párkányt a turistáktól. Egy másik ötlet szerint egy pavilonnal építették volna be a teraszt, és az üzemeltető állandó jelenléte lett volna a garancia a balesetek elkerülésére.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport