Horváth: Akinek nincs jogsija, együgyű

2014.01.22. 09:50

Meglepő kijelentést tett Horváth Csaba a Klubrádió kedd esti műsorában, írja a Magyar Nemzet.

„Ha valakinek nincs jogosítványa, az meglehetősen egysíkú, egyoldalú, együgyű gondolkodást mutat”

– mondta a komoly főpolgármesteri ambíciókkal rendelkező Horváth. A vezető fővárosi MSZP-s politikus Vitézy Dávidról, a BKK vezetőjéről elmélkedve jutott erre a megállapításra. Vitézynek ugyanis – Horváth tudomása szerint – nincs jogosítványa, és ezért „nem is tudja beleélni magát a fővárosi autósok problémáiba”.

Tarlós István biztosan nem lepődött meg Horváth kijelentésén, ugyanis a főpolgármester már októberben elítélően írt Horváthról: „Horváth Csaba rendkívül korlátolt fickó, aki több ízben feltűnően igazolta már, hogy rendszerint felejthetetlen ostobaságokat beszél, amikből aztán nem tud visszajönni.”

Horváthot sem kell sokat nyüstölni, hogy rosszat mondjon Tarlósról, januári interjúnkban például először azt mondta, Tarlóssal azért nem tud érdemben vitatkozni, mert nem szokott érveket elővenni, pár mondattal arrébb pedig Tarlós külsejét véleményezte: „Tarlós az összes kéz- és lábujját megnyalná, ha úgy nézne ki, mint most Demszky Gábor!”

Mégis van egy közös platform Tarlós és Horváth között: egyikük sem tud mit kezdeni azzal, hogy Vitézy egy modernebb, nem autóközpontú közlekedésszervezést próbál megvalósítani a fővárosban. Tarlós novemberben odáig jutott, hogy nyílt levélben oktatta ki saját beosztottját a közlekedés mibenlétéről. A főpolgármester többek között azt írta, túl sok a buszsáv Budapesten, illetve, hogy autósként nem tetszik neki a sok piros lámpa, több zöldhullám kéne. Különösen azért, mert a dugók rontják a közhangulatot.

Horváth Csaba az Indexnek azt mondta, a Magyar Nemzet félremagyarázta, és környezetéből kiragadta a jogosítványos mondatát. A szocialista politikus leszögezte, egyetlen személyre vonatkozott a kijelentés, mégpedig a főváros fő közlekedésszervezőjére, aki miután nem rendelkezik vezetői engedéllyel, érezhetően egyoldalú döntéseket hoz. Budapest nem csak közösségi közlekedésből áll, a gyalogosok, autósok, motorosok és biciklisek is egyenrangú résztvevői a város életének. Horváth mindamellett elnézést kér, ha valakit félremagyarázott kijelentése megsértett volna.