Móric
6 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Kitiltják a hajléktalanokat Kelenföldről

2014.01.26. 08:31

Kiegészítheti és részben módosíthatja az életvitelszerű közterületi tartózkodást tiltó rendeletet a Fővárosi Közgyűlés szerdán – írja az MTI.

A testület november 14-én határozta meg azokat a közterületeket, ahol jogellenes az életvitelszerű tartózkodás. A városvezetőség álláspontja szerint a 4-es metró leendő átadása miatt indokolt a felsorolást kiegészíteni a Kelenföld vasútállomásnál lévő (Etele téri) aluljáróval. Az indoklás szerint ez egy olyan közterület és közlekedési csomópont, ahol szükséges „a közrend, a közbiztonság és a közegészség védelme érdekében” jogellenesnek minősíteni az ott élést.

A rendelet-módosításba mérlegelés nélkül két kerületi döntést is be kell építeni. Az újpesti önkormányzat a korlátozás alá eső területek számának emelését kérte, a XIII. kerület pedig enyhítést kért. Utóbbi értelmében a kerületi tulajdonú utakon és azok szélétől számított 50 méteres távolságon belül nem lesz jogellenes a közterületi tartózkodás; az egyebek mellett sportpályákra, közparkokra vonatkozó 200 méteres korlátozást pedig 100 méterre csökkentették.