Józsefvárosban nem lesz több fizetőparkoló

2014.02.27. 15:35

Eredetileg márciustól terjesztették volna ki a fizetőparkolós rendszert Józsefvárosban, de a fideszes polgármester, Kocsis Máté most mégis azt javasolja, hogy egyelőre maradjon minden a régiben.

Kocsis rendkívüli képviselőtestületi ülést hívott össze, hogy felfüggeszthessék a fizetős rendszer kiterjesztését. Indoklása szerint nem halad megfelelően az előkészítés. A Csarnok, a Magdolna, a Szigony, a Losonci és az Orczy negyedben most szombattól kellene fizetni a parkolásért az eredeti tervek szerint.

A polgármester mindenkit megnyugtatott, hogy a helyi lakosoknak továbbra is csak évi háromezer forintot kell fizetniük a parkolásért, sőt ennek a díjnak az eltörlését is javasolni fogja. A Józsefvárosi önkormányzat közleménye nem szól arról, hogy milyen hosszú időre függesztették fel a fizetőövezetek kiterjesztéséről szóló rendeletet, ezért erre rákérdeztünk.

Az önkormányzat nem válaszolt arra, hogy milyen hosszú felfüggesztésre tett javaslatot Kocsis, ezért nem lehet tudni, hogy a választások előtt, vagy után terjesztik ki a fizetőövezetet Józsefvárosban.