Aliz
6 °C
14 °C

Buszos Z kereszteződés a sztráda alatt

2014.03.20. 15:25

Helyszínen lakó kollégáink közül az egyik már most dugóról számolt be a Budaörsi úton, míg a másik szerint még nincs torlódás az újonnan felfestett útburkolati jelek miatt, de előre rettegnek.

Ma lépett érvénybe az új forgalmi rend a Budaörsi út és a Balatoni út között, az M1–M7 sztráda alatti összekötő úton: ahol eddig egyirányú út volt, ott áprilistól szembe jön majd a busz. Egyelőre a két forgalmi lámpa, ami majd a buszoknak szolgáltat zöld utat, még nem működik, és a buszok sem járnak még, csak majd a 4-es metró indulása után. Ezért elvileg még nem torlódhatnak a kocsik, igaz az új burkolati jelek meglephetik az autósokat.

Áprilistól viszont itt bonyolódik a Gazdagrét és a 4-es metró kelenföldi végállomása közötti jelentős buszforgalom, ami átalakíthatja a mostani békés képet. Mint a BKK-tól megtudtuk, a ráhordó buszjáratokat egyszerűen nem lehetett másfelé vinni, csak ezen az átkötő úton. Itt közlekedik majd a többi között a 108-as és a 153-as busz is. Az éles kanyarokban (a Z betű csúcsaiban) nem lesz könnyű a buszokkal sem manőverezni.

Mint megtudtuk, a BKK a 4-es metró indulása után számol dugókkal, de az semmi lesz a későbbiekhez képest. Az őrmezői csomópont kiépítése idején az M1–M7-bevezető két sávra szűkül majd másfél éven keresztül. A jelenlegi helyzetben nincs más megoldás, mert az elmúlt évtizedekben nem számoltak ezzel a helyzettel, a metró budaörsi meghosszabbítása pedig, ami szükségtelenné tenné ezt a megoldást, a távoli ködös jövőbe vész.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?