Árpád
-2 °C
3 °C

Indul a Clark Ádám tér felújítása

2014.03.25. 11:34

Kedden a Budavári Önkormányzat 120 millió forintos beruházásában megkezdődik a Clark Ádám tér rendezése, ami várhatóan június végéig tart majd. A 0 kilométerkő környezetében felújítják a térburkolatokat és a zöldfelületeket, ivókutat és automata öntözőberendezést is telepítenek a térre, valamint kiépítik a díszvilágítást is.

PARK FÁS
Fotó: Budavári Önkormányzat

Nyáron nyit meg az a kávézó is, ami a kilométerkőnél készült el tavaly. Az önkormányzat a pavilon megépítésével nem titkoltan azt szerette volna elérni, hogy a turisták által látogatott területet ne illegális árusok foglalják el.

Mint azt korábban megírtuk, a BKK szintén felújításokat tervez a téren. Idén, vagy legkésőbb jövőre átépítenék a tér alatti villamosalagutat, mert a Budapestre érkező új, alacsonypadlós, Combino-szélességű villamosok nem férnek majd be, de a tervek szerint az aluljáró fölé új födém is épülhet jövőre.  

Megkezdődött a Halászbástya alatt futó Schulek-lépcső nagy pihenőteraszainak felújítása is, mivel a burkolat olyan fagykárokat szenvedett, hogy újat kell lerakni helyette. Emellett kicserélik a víznyelőket és kitisztítják a csapadékvíz-elevezető hálózatot is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?