Kémfotókat küldött nekünk a négyes metró első utasa

2014.03.27. 18:13

Olvasónk benézte a naptárat, és azt hitte, már csütörtök déltől használható a négyes metró. A BME-ről indult hazafelé, sikerült úgy felszállnia a Gellért téren, hogy senki nem szólt neki, hogy ezt még nem szabad:

Ki volt írva, hogy 3,5 perc múlva indul a Keleti felé, kicsit siettem is emiatt. Láttam, hogy mappával járkáló műszaki ellenőrök és biztonsági őrök ügyködnek, de csak akkor kérdezték meg, hogy van-e engedélyem, amikor fotóztam: azt mondták, azt csak péntektől lehet.

Mielőtt leállították, sikerült pár fényképet csinálnia a telefonjával. Egyébként az őröknek csak biccentett, és egy szó nélkül tovább tudott menni.

A metróval haza akart menni, de a szerelvény, amire felszállt, ott pont nem állt meg, csak a Keletinél. A főkijárat le volt zárva ráccsal, a munkások igazították útba: ki kellett drótozni egy ajtót, ott tudott kisétálni, mintha mi sem történt volna.

„Még annyit a biztonsági őrök védelmében, hogy valószínűleg műszaki ellenőrnek néztek, mert ma nyelvvizsgáztam, ezért normálisan voltam felöltözve. Az ilyen pazar műszaki műtárgyak iránti érdeklődéstől hajtva rendesen megvizslattam mindent, miközben elég határozottan és céltudatosan haladtam″ – mondta, hozzátéve:

Utólag én is jókat mulatok, akkor csak feldobódtam, mert nem gyakran metrózhat az ember egyedül.