Kedden jön a villamosfelújítás új szakasza

2014.03.30. 18:18 Módosítva: 2014.03.30. 18:20

Újabb üteméhez ért az 1-es villamos felújítása – írja a BKK. A gyakorlatban ez a következőket jelenti:

  • április 1-jétől, keddtől április 11-éig, péntekig csak az Árpád híd M és (a Népliget melletti) Vajda Péter utca közötti szakaszon jár a villamos
  • a Közvágóhíd H és a Vajda Péter utca között a 201V-es pótlóbusszal lehet utazni
  • a Bécsi út és az Árpád híd M között továbbra is az 1V, míg Óbuda, Bogdáni út és az Árpád híd M között a 101V villamospótló autóbusz viszi az utasokat.
  • A meghosszabbítás is folytatódik, a Rákóczi hídon zajlik előkészítik a sínek lerakását, Budán a megállókat

A BKK azt ígéri, az 1-es villamos szeptember óta tartó felújítását követően megszűnnek a rossz állapotú pálya miatti sebességkorlátozások, ezzel csökken az utazással töltött idő, és akadálymentessé válik a teljes villamosvonal, melyet a Fehérvári útig meg is hosszabbítanak.

Ez történik a déli szakaszon

A Közvágóhíd megálló szerkezetének bontásával megkezdődött a déli vonalszakasz átépítése, ez elvileg június 10-ére készül majd el. Az átépítés során a Soroksári útról a Rákóczi hídra vezető lépcső mellett új rámpa épül amelyen akadálymentesen meg lehet majd közelíteni a megállót.

A Rákóczi hídon előkészítik a hídpillér két oldalán található területet a vasúti pálya lefektetéséhez. A hídon befejezték az aszfaltburkolat bontását, és folyik például a hídszigetelés ellenőrzése is.

A készülő vonalszakasz budai oldalán épül a Budafoki úti és a Nádorkerti úti megálló, és a hozzájuk tartozó, három méter széles aluljárók és liftek. Folytatódik a zajvédő fal átépítése is a Szerémi út Hauszmann Alajos utca és Hengermalom út közötti szakaszán. A Szerémi úton hamarosan elkezdik a közművek kiváltását, ez is feltétele a villamospálya-, peron- és útépítésnek.