A nyár végéig elterelik a 86-os buszt

2014.04.28. 16:51

Hétfő éjjeltől a nyár végéig lezárják az Apród utcát sé a Lánchíd utcát, ezért a 86-os és a 990-es buszt elterelik. A buszok hosszabb menetidejét a 19-es villamos járatsűrűségének emelésével kompenzálja a BKK, írják a közleményükben.

A Várkert Bazárt a választások előtt átadták ugyan, de utána rögtön be is zárták. A felújítás második üteme miatt van szükség a mostani lezárásokra. Ebben a videóban megnézheti, hogy járt kollégánk, amikor a Várkert Bazárt meg akarta látogatni a választások után:

Nagyot tud ugrani? Megnézheti a Várkert Bazárt!

Az Apród utca és a Lánchíd utca lezárása miatt a Clark Ádám téri körforgalomból nem lehet majd behajtani a Lánchíd utcába, a Szarvas térről pedig az Apród utcába, írja a BKK közelménye. A Szarvas tér Attila úti oldalán a három egyenesen haladó forgalmi sávból csak kettőt használhatnak az autósok, ezért az Erzsébet hídról csak egy sávon lehet majd lehajtani. A Várkert rakpart, ahová a Döbrentei tér felől a villamosvágányon az Ybl Miklós térig lehet behajtani, zsákutca lesz. Az Öntőház utca kizárólag a Clark Ádám tér felől lesz megközelíthető. Az Attila út-Alagút utca kereszteződésben is megváltozik a forgalmi rend.

Lassul a 86-os, gyorsul a 19-es

A munkálatok megkezdése után torlódásokra kell számítani a Szent Gellért rakparton, az Attila úton, a Fő utcában, a Lánchídon, az Alagútban és a Mészáros utcában. A Fő utcában észak felől érkezőknek a déli városrész, illetve az Erzsébet híd megközelítésre javasoljuk a Halász utca–Budai alsó rakpart útvonal használatát, fogalmaz a BKK.

A BKK ezért arra kéri az autósokat, hogy inkább üljenek villamosra, vagy buszra, így tehermentesítve az utakat.

A 990-es hétfő éjjeltől, a 86-os busz kedd reggeltől jár módosított útvonalon. A 86-os busz „hátulról” kerüli majd meg a várat, így a menetideje meg fog nőni. A 19-es villamos viszont a szokásos 12-15 perces követési idő helyett 6-8 percenként fog járni.