János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Három plázában volt bombariadó

2014.05.29. 19:29 Módosítva: 2014.05.29. 21:30

Bombariadó volt az Allee, a Mammut és a Westend bevásárlóközpontokban, amiket a rendőrség kiürített csütörtök este. András Tamás, az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az Indexnek elmondta, hogy fenyegető tartalmú bejelentés érkezett a rendőrségre a három bevásárlóközponttal kapcsolatban, ezért szükségesnek érezték azok kiürítését.

Alle bevásárlóközpont
Alle bevásárlóközpont
Fotó: Olvasónk

A rendőrök átvizsgálta az épületeket, de nem találtak bombákat.

20140529 192622
Fotó: Szabó Péter

A Westendben éppen az indexes Fekete leves-vetítés zajlott, amikor bombariadót hirdettek. Munkatársunknak a mozi egyik dolgozója azt mondta hogy még sosem volt ilyen, hogy díszbemutató szakad félbe, és marad teljesen el.

Westend City Center
Westend City Center
Fotó: Füzy Árpád

Egy Westendben dolgozó bolti alkalmazott elmesélte, hogy egyszer csak jöttek a biztonsági őrök, akik megkérték, pakoljanak össze, mert bombariadó van. Többet nem is mondtak nekik, csak szaladtak végig az épületen, megállították a mozgólépcsőket, és kiürítették az egész épületet. Az összepakolásra is alig hagytak nekik időt.

Az Alleeban este nyolc órakor azt mondták a vásárlóknak, hogy még vagy másfél óra az átvizsgálás. "Egy csomóan kaptak pokrócokat az itteni bárokból. Az Allee melletti vásárnak jól megy, főleg a sörösnek meg a lángososnak" - írta kollégánk a helyszínről.

Azért mozijegyet árultak

Felháborodott olvasónk a Mammut mozijából küldött nekünk fotót, ami szerint az este nyolcas előadásra még eladták nekik a jegyet. "Ahhoz képest, hogy 19:29-kor közzétettétek ezt a cikket, a Mammutban 19:36-kor még volt arcuk eladni nekünk mozijegyet... 100%, hogy tudták, hogy nem lesz film nyolckor. Mire öt perccel később visszamentünk, már le volt húzva a rács" - írja. A mozit nem tudtuk elérni, mert ki volt ürítve.

WP 20140529 20 38 10 Pro
Fotó: Olvasónk

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!