Árpád
-2 °C
4 °C

500 t-systemses teszteli a Bubit

2014.06.06. 14:14

A T-Systems Magyarország Zrt. −   a Budapesti Közlekedési Központtal együttműködésben −   megindítja a Mol Bubi közbringarendszer belső, ötnapos, tömeges tesztelését, amely a rendszer fejlesztésének egyik utolsó állomása. 

A T-Systems munkatársai bevonásával június 11. és 15. között bekapcsolódik a Mol Bubi közbringarendszer zárt- és teljes körű tesztelésébe, amelyet a Budapesti Közlekedési Központ már korábban elkezdett. A résztvevők a tesztelés tapasztalatait folyamatosan csatolják vissza a T-Systems és a Csepel Kerékpárgyártó Zrt. konzorciuma által alapított projektcégnek, a Közbringa Kft.-nek. A Budapest utcáin több mint 500 tesztelő munkatárs részvételével zajló, összehangolt tesztet 24 órában működő helpdesk támogatja.

A T-Systems a Mol Bubi működéséhez kapcsolódó, összes lehetséges helyzetet szimulálja. A zártkörű, tömeges tesztelésre azért is van szükség, mert a kerékpárokon elhelyezett fedélzeti számítógép akkumulátora a kerékpár tekerésével tölthető és csak rendszeres használat mellett tartható a megfelelő töltöttségi szinten.

A belső tesztelést követően kerülhet sor az 1000 önkéntes budapesti érdeklődő bevonásával a nyilvános próbaüzemre, amely a Mol Bubi megvalósításának utolsó fázisa lesz.

Mint arról beszámoltunk, a június eleji belső teszten 50-80 százalékos működési arányt produkált a Bubi rendszer, ezért tovább csúszik a fővárosi bérbiciklis átadás. A BKK kilátásba helyezte a szerződés felmondását a rendszert szállító T-Systemsszel és a Csepel kerékpárgyárral. A T-Systemsszel szembeni kötbérigény már túllépte a százmillió forintot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?