Jenő
-3 °C
6 °C

Barlang az 1-es villamos alatt

2014.06.11. 17:05
Barlangnyi lyuk keletkezett az 1-es villamos felújított pályája alatt a Róbert Károly körúton.

Az üregről nemrég szereztünk tudomást, írta lapunknak a BKK. Az üreg külső nyoma a villamospályán nem látszott, és a mai napig sem látszik. A vállalkozó a villamospálya és a közút között végzett növénytelepítés földmunkái során fedezte azt fel, amelyet vélhetően a Honvédkórház üzemeltetője által – az 1-es villamos felújításától teljesen függetlenül – végzett energiakorszerűsítési munkák okoztak. Kézikamerás vizsgálat készült, illetve készül az üreg feltárására, amely alapján a BKV 10 kilométer/órás sebességkorlátozást rendelt el az adott vonalszakaszon.

Az üreg a villamospálya betonlemeze, valamint a betonlemez alatti cementkötésű teherbíró réteg alatt keletkezett. Az energiakorszerűsítési munkák során a villamospálya alatt húzódó főgyűjtő szennyvízcsatornára kötött rá új csatornát a Honvédkórház. A BKK felvette a kapcsolatot a kórházat üzemeltető, és a csatornázást beruházó HM EI Zrt.-vel, és vizsgálja annak a módját, hogy az üreg betömésére és megszüntetésére hogy lehetne mielőbb sort keríteni.

az a bizonyos "üregesedés" az 1-es villamos pályája alatt nem ám valami kis lukacska, aki fotózta, legalább 20 köbméteresre becsli. Az egy dolog hogy a vasbeton lemez elbírja de azért ez mégsem hídnak készült. Hamarosan jön az eső és akkor egyből tavasbarlang is lesz belőle.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?