Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Egy hétig nem jár az M1-es metró az Oktogon és a Mexikói út között

2014.06.26. 14:28 Módosítva: 2014-06-28 00:27:06

Az M1-es metró vonalán a Hungária körútnál az 1-es villamos felújításával kapcsolatos munkálatok miatt megsérült a kisföldalatti födémje, közölte a BKK. Az esetet a BKK és a BKV a kivitelezővel közösen vizsgálja, és a szükséges javítási intézkedéseket megteszi. 

Információink szerint a födém acélszerkezetét kitöltő beton megrepedezett a fölötte folyó munkáktól, és törmelékesen hullani kezdett a pályára. A teherviselő acélszerkezet szerencsére nem sérült meg, ezért nem katasztrofális a baj. A sérült részt újra kell betonozni, és meg kell várni, amíg az megköt. Ez körülbelül egy hetet vesz igénybe.

A javítást az 1-es villamos felújítását végző cég fizeti ki.

Egy héten át nem jár

Körülbelül egy héten át pótlóbuszok közlekednek az M1-es metró vonalán az Oktogon és a Mexikói út között - közölte este a BKK.  A pótlóbuszok tehermentesítésének érdekében a 74A trolibuszok is a 74-es vonalán közlekednek sűrűbb közlekedést biztosítva.

Az M1 jelzésű pótlóbuszok az alábbi rend szerint közlekedik:

A Mexikói út felé az Oktogon M–Andrássy út–Dózsa György út–Gundel Károly út–Állatkerti körút–Kacsóh Pongrác út–Horváth Boldizsár utca–Mexikói út M útvonalon.

Az Oktogon felé a Mexikói út M–Mexikói út–Szőnyi út–Kacsóh Pongrác út–Állatkerti körút–Hősök tere–Dózsa György út–Andrássy út–Oktogon szervizút-Oktogon M útvonalon.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?