Egy hétig nem jár az M1-es metró az Oktogon és a Mexikói út között

2014.06.26. 14:28 Módosítva: 2014.06.28. 00:27

Az M1-es metró vonalán a Hungária körútnál az 1-es villamos felújításával kapcsolatos munkálatok miatt megsérült a kisföldalatti födémje, közölte a BKK. Az esetet a BKK és a BKV a kivitelezővel közösen vizsgálja, és a szükséges javítási intézkedéseket megteszi. 

Információink szerint a födém acélszerkezetét kitöltő beton megrepedezett a fölötte folyó munkáktól, és törmelékesen hullani kezdett a pályára. A teherviselő acélszerkezet szerencsére nem sérült meg, ezért nem katasztrofális a baj. A sérült részt újra kell betonozni, és meg kell várni, amíg az megköt. Ez körülbelül egy hetet vesz igénybe.

A javítást az 1-es villamos felújítását végző cég fizeti ki.

Egy héten át nem jár

Körülbelül egy héten át pótlóbuszok közlekednek az M1-es metró vonalán az Oktogon és a Mexikói út között - közölte este a BKK.  A pótlóbuszok tehermentesítésének érdekében a 74A trolibuszok is a 74-es vonalán közlekednek sűrűbb közlekedést biztosítva.

Az M1 jelzésű pótlóbuszok az alábbi rend szerint közlekedik:

A Mexikói út felé az Oktogon M–Andrássy út–Dózsa György út–Gundel Károly út–Állatkerti körút–Kacsóh Pongrác út–Horváth Boldizsár utca–Mexikói út M útvonalon.

Az Oktogon felé a Mexikói út M–Mexikói út–Szőnyi út–Kacsóh Pongrác út–Állatkerti körút–Hősök tere–Dózsa György út–Andrássy út–Oktogon szervizút-Oktogon M útvonalon.