Újra jár a 3-as villamos az Erzsébet királyné útja és az Ecseri út között

2014.08.31. 15:21

Vasárnaptól ismét közlekedik a 3-as villamos az Erzsébet királyné útja és az Ecseri út közötti szakaszon – közölte honlapján a BKK.

Ezzel együtt számos közlekedési változás lép életbe: a 3-as, a 62-es és a 62A, a 37-es és a 37A villamos, a 3-62-es, 3-69-es és 3-as pótlóbusz közlekedése is módosul. Az Erzsébet királyné útja belső szakaszán és a Mexikói út környékén még tart a felújítás, ezért a 3-as villamos ideiglenesen Újpalota, Erdőkerülő utca és az Ecseri út között közlekedik.

A Mexikói út és Rákospalota, MÁV-telep között a 3-69 jelzéssel pótlóbusz közlekedik. Augusztus 31-én vasárnaptól a 3-as déli szakaszán folytatódik a munka, ezért a Gubacsi út – Ecseri út között a 3-as pótlóbusszal lehet utazni. A 62-es és 62A villamosok újra teljes vonalon járnak, míg a 69-es nem közlekedik, helyette a 3-as villamos és a 3-69 pótlóbusz vehető igénybe – áll a cég közleményében.

Egy korábbi közlemény szerint a Nagy Lajos király úti peronok már elkészültek, ezek már a 2015-ben érkező, alacsonypadlós CAF villamosokhoz illeszkednek majd. Emellett FUTÁR-kijelzőket és más, utastájékoztató berendezéseket is telepítenek majd a megállókba. A Fehér úton és a kőbányai Kőrösi Csoma Sándor út teljes hosszában új villamospályát építettek az elavult régiek helyett.