Olivér
5 °C
8 °C

Hétfőn indul a Bubi

2014.09.05. 19:33

2014. szeptember 8-án, hétfőn elindul a fővárosi közbringarendszer, a MOL Bubi. Jegyet venni hétfőtől a főbb gyűjtőállomások érintőképernyős felületein és a MOL Bubi weboldalán lehet, míg bérletet a BKK ügyfélközpontjaiban, közölte péntek este a BKK.

A december 31-éig érvényes MOL Bubi Start bérlet már 3000 forintért elérhető, amiből 1500 forint lebiciklizhető. Javasolják, hogy bérlet váltásához – a várakozás elkerülése érdekében – a molbubi.bkk.hu webcímen előzetesen regisztráljanak, ez mostantól lehetséges. A 900 millió forint uniós támogatással megvalósuló 76 gyűjtőállomásból, 1100 almazöld bicikliből álló rendszert hétfő reggel adják át a budapestieknek.

Több mint 2000 tesztelő hetekig tekerte azokat Budapest utcáin: a csúcs napi 3200 használat volt a nyilvános próbaüzemben. A közbringázáshoz szükséges valamennyi funkciót kipróbálták, és jelezték tapasztalataikat.

Azt írják: számos kisebb hiba javítása miatt késett a rendszer átadása, melyek mára megtörténtek és nem akadályozzák a rendszer indítását. A többség általában kényelmesnek találta a zöld bringákat, és úgy ítélte meg, hogy MOL Bubi kártyával is könnyű használni a rendszert. A visszajelzések alapján a BKK számos kisebb kényelmi fejlesztést végez még a kerékpárokon a következő hetekben, ezek azonban nem akadályozzák a rendszer indítását, mivel nem hibák, hanem kényelmi szintet javító fejlesztések (pl. ilyen a gumik könnyebb kivitelűre cseréje is.)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?