2024. július 14. 21:00
Spanyolország
Anglia

Kétszáz embert kitelepítettek Soroksáron

2014.10.22. 20:37

Tüzérségi lövedékeket találtak Budapesten, a XXIII. kerületben az Orbánhegyi dűlőnél szerda délután. Mintegy kétszáz embernek kellett ideiglenesen elhagynia otthonát - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Korábban Várkonyi Melinda, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje azt közölte: csatornázási munkálatok közben négy tüzérségi lövedékre bukkantak. A tűzszerészi munkálatok idejére az Orbánhegyi dűlő, a Házikert utca és az Elvira utca által határolt területet lezárják. Összesen 105 lakóépületet kell kiüríteni - tette hozzá.

A katasztrófavédelmi szóvivő szerda este azt mondta: mintegy kétszáz embernek kellett ideiglenesen elhagynia otthonát. Elhelyezésükről az önkormányzat és a katasztrófavédelem gondoskodott. Jelenleg mintegy kilencvenen a Sodronyos utcai Mikszáth Kálmán Általános Iskolában várják, hogy a tűzszerészek befejezzék a munkát.

Frissítés:

Elszállították a XXIII. kerületi Orbánhegyi lejtőn talált világháborús robbanótesteket; a területzárást feloldották, a lakók visszatérhettek otthonukba - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje szerda este az MTI-vel.