Olivér
4 °C
8 °C

Csúszik a Combinókra szánt Futár és belső kamera

2014.12.01. 18:10

Késik a Combino villamosok felszerelése Futár fedélzeti egységgel, illetve belső kamerákkal a kivitelező miatt, jelentette be a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A BKK tájékoztatása szerint a projekt néhány hét késésben van, mert a vállalkozó csak jelentős késéssel tudta a Futár és videorendszer terveit úgy elkészíteni, hogy az a megrendelő és az üzemeltető BKV igényeinek megfeleljen, továbbá kellően kidolgozott legyen ahhoz, hogy megszerezze a Nemzeti Közlekedési Hatóság átalakítási engedélyét.

A prototípus szerelése már folyamatban van, és az utasoknak elérhető fedélzeti wifirendszert is telepítenek a járművekre.

A videorendszert és a Futárt egyszerre építik ki és össze is kötik, így a diszpécserek hozzáférhetnek a kameraképekhez, és szükség esetén azonnal tudnak intézkedni.

A Futár elnevezésű forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszert október 1-jén adták át. Tarlós István főpolgármester az aznapi sajtótájékoztatón azt mondta, a Futár műholdas felügyelettel vonja ellenőrzés alá a főváros közösségi közlekedését, a diszpécserek hatékonyan be tudnak avatkozni forgalmi zavar esetén, de egyben az utasok is tájékozódhatnak a segítségével.

Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a központ akkori bejárásakor újságíróknak arról beszélt, hogy a 4-es és a 6-os vonalán közlekedő Combino villamosokat jövő tavasszal vonják be a Futár rendszerbe, mert a járműveket teljes körűen be is kamerázzák majd.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?