Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Tarlós volt politikusoknak szánja a fővárosi közműcégeket

2014.12.03. 07:20

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy Budapesti Közlekedési Központot lényegében felszámoló új városüzemeltetési modell keretében Tarlós két hozzá közel álló jobboldali politikust is beprésel egy-egy közszolgáltató élére. Ahogy azt mi is sejtettük, a Főtáv Zrt. élére Mitnyan György, a XII. kerület korábbi fideszes polgármestere kerülhet, aki nem cégvezetői kvalitásairól, hanem a kerületében állított Turul-szoborról, az önkormányzati dresszkódról és a Tóta W. Árpáddal való hosszas pereskedéséről híresült el. Mitnyan a közelmúltben Tarlósnak „pénzügyi és általános ügyekben” adott tanácsokat, ebbéli minőségében vett fel korábban jelentős jutalmat is.

A Főtávot jelenleg Fekete Csaba, a KPMG egykori energetikai és közüzemi szektorának tanácsadója vezeti.

A lap szerint az FKF Zrt. vezérigazgatói székébe is volt politikus kerülhet: Horváth Béla, a Főpolgármesteri Hivatal eddigi városüzemeltetési főosztályának vezetője az MDF alapító tagjaként 1990-ben országgyűlési képviselő lett, majd 1998-ban már a kisgazdák budapesti listájáról szerzett közgyűlési mandátumot. Az FKF jelenlegi vezérigazgatója Klug Lajos, aki 2011-ig a Főpolgármesteri Hivatal közmű- és környezetvédelmi osztályvezetője volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?