Még nagyobb dugó a Margit körúton

2015.02.17. 19:08

A budai fonódó villamoshálózathoz kapcsolódó közműmunkák miatt szerda reggeltől egy sávra szűkül a Margit körút Frankel Leó út és Lipthay utca közötti szakasza - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a honlapja alapján az MTI.

A Margit híd budai hídfőjénél a Margit körút-Lipthay utca csomópontban a forgalom gyorsítása érdekében ideiglenesen sárga villogó üzemmódra kapcsolják a jelzőlámpát és a Lipthay utca felől érkező járművek önálló forgalmi sávban kanyarodhatnak fel Pest felé a hídra.

A BKK továbbra is kéri, hogy az autósok használják a Tölgyfa utca-Fekete Sas utca-Bem József tér-Lipthay utca terelőútvonalat, mert a sávlezárást igénylő közműmunkák várhatóan még hetekig tartanak.

Lezárnak irányonként egy-egy sávot a Budaörsi úton az új közúti csomópont építési területének környékén szerdán, csütörtökön és pénteken 10 és 14 óra között, mert újrafestik az ideiglenes forgalmi rend útburkolati jeleit - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.

Hangsúlyozták, hogy a sávkorlátozás mellett irányonként két sáv járható marad.

Szerdán a városközpont felé vezető irányban, csütörtökön délig a centrum felé, majd várhatóan déltől 14 óráig, valamint pénteken a kifelé vezető irányban újítják fel a felfestéseket. 

Jelezték, hogy az útburkolati jelek újrafestését a téli időjárási körülmények miatt nem tudják éjszaka, csak napközben elvégezni.