Korzó lehet a belvárosi alsó rakpartból

2015.03.20. 08:39

Jövő hétfői ülésén dönthet a Fővárosi Közgyűlés a belvárosi alsó rakpart átépítéséről, melynek keretében lefednék és gyalogosbaráttá tennék az alsó rakpartot. Az előző ciklusban még a BKK-hoz tartozott a Duna-part fejlesztésének terve, most azonban magához vonja ezt a fővárosi önkormányzat, -írja a Magyar Nemzet. A javaslat szerint uniós forrásból alakítanák át az alsó rakpartot, a Kossuth tér és a Fővám tér között. Ezzel párhuzamosan egy 2,4 kilométeres szakaszon épülne új útpálya és bicikliút, létrejönne egy sétány és több zöldfelület.

A tervek szerint az állóhajók sorsát is rendeznék, és létrehoznának öt új kikötőt is, a dunai városi hajózás bővítése érdekében. A fejlesztés a Budapest szíve programhoz kapcsolódik. A tervpályázatokat már áprilisban kiírhatják.

A fejlesztéshez kapcsolódóan megújulna a 2-es villamos, a Lánchíd és a Széchenyi István tér és az Arany János utca. A tervpályázatra és az engedélyezési tervek elkészítésére 106 millió forintot szán az önkormányzat 2016 közepéig.