Nehru part: viszlát, park, szevasz, kocsmafalu!

2015.04.22. 08:13
Információink szerint teljesen lekerült a napirendről a Petőfi híd melletti Nehru park sokak által várt park-szabadidőközpont fejlesztési koncepciója, hogy átadja a helyét egy teljesen másnak. Borsétány, vendéglősök utcája vagy kocsmafalu épülhet a Bálna és a híd között. A kerület szerint az eredeti tervekre ugyanis nincs elég pénz. A főváros szerint nincs kerületi akarat, ezért valamit kezdeni kell a területtel.

Budapest első biodiverz módon felújított parkja, vízi kert, kerékpárosok, futók, deszkások rekreációs terepe, modern és nagy területű kutyafuttató – ilyen elemeket tartalmazott az a főváros és kerület által is elfogadott terv, ami nemrég egyenesen a kukában landolt. Információink szerint ehelyett egy sétányt építenek ki a Bálna és a Petőfi híd között, amely mellett végig vendéglátó pavilonok sorjáznak majd.

Megkerestük a főpolgármesteri hivatalt, ahol Szűcs Somlyó Mária kommunikációs igazgató elmondta, hogy mivel a kerület nem tudott mit kezdeni a parkkal, ezért a fővárosnak kell rendbe tennie a területet. Hozzátette, hogy az Erzsébet-utalványt kiadó céggel folytatnak tárgyalások. A kommunikációs igazgató nem tudta megmondani, megpályáztatták-e a beruházást, és azt sem, hogy mit terveznek pontosan a Nehru parton.

Látványterv a Nehru park fejlesztési koncepciójából. Egyenesen a kukában landolt.
Látványterv a Nehru park fejlesztési koncepciójából. Egyenesen a kukában landolt.
Fotó: ferencvaros.hu

Bácskai János, Ferencváros polgármestere annyit közölt lapunkkal, hogy a korábbi tervek megvalósítására kiírtak egy pályázatot, de a legolcsóbb ajánlat is százmillió forinttal több volt, mint az erre szánt 590 millió forintos keret. Ezért nem tudtak szerződést kötni. A polgármester közölte: nem ismeri az új terveket, nem avatták be, de romkocsmákat biztos nem szeretne a Nehru parton.

Legutóbb a Madách térre terveztek hasonló jellegű borsétányt, de a beruházást, mint azt a 444.hu megírta, a környékbeli lakók leszavazták.