Ideiglenes szigetelést kap a HÉV-alagút

2015.05.22. 12:02 Módosítva: 2015.05.22. 12:06

Ahogy arról korábban beszámoltunk, pótlóbusz jár a H5-ös HÉV helyett a Margit híd, budai hídfő és a Batthyány tér M+H között, mert az elmúlt napok esőzésének következményeként jelentős mennyiségű víz folyt a HÉV alagútjába. A BKK tájékoztatása szerint a szakemberek hajnal óta dolgoznak az ideiglenes szigetelés megtervezésén, de a beázás nincs hatással az alagút szerkezetére, a vonatforgalomra és az alagútban dolgozókra sem jelent semmilyen veszélyt. A munkabefejezéséről nincs információ.

A budai fonódó villamoshálózat építési munkái miatt jelenleg nincs állandó szigetelés az alagúton, ezért juthatott be az esővíz az alagútba és az állomásra. Ahogy azt korábban a BKK jelezte, a HÉV-alagút födémjének teherbírásával kapcsolatos kivitelezési munkáit a tervezett két hónapos (2015. június-augusztus) vágányzár alatt végzik el.

A jelenlegi szigetelési munkák elvégzéséig a kimaradt szakaszon a pótlóbuszok mellett alternatív eljutási lehetőségként a 86-os, a 160-as, a 260-as, a 260A autóbusszal, illetve a 17-es villamospótló autóbusszal lehet utazni. A munka befejezéséig a BKK és a BKV az utasok türelmét és megértését kéri. 

Update: Ma délután 13:20-tól újra a teljes vonalon közlekedik a H5-ös HÉV, közölte a BKK. A Batthyány tér M+H állomáson újra biztonságosan lehet közlekedni, az ideiglenes szigetelés elkészült. A BKK hangsúlyozza: a beázás semmilyen hatással nem volt az alagút szerkezetére, nem befolyásolta a teherbírását, és az alagútban dolgozókra sem jelentett semmilyen veszélyt.