2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Örvendezzünk, ünnepeljünk, halleluja!

2015.05.26. 16:58

A BKK közleményt adott ki arról, hogy már vasárnap óta fennakadás nélkül, teljes vonalon jár a 4-6-os villamos. És ma már kedd van. Ez tényleg hírértékű, hiszen az elmúlt két hónapban pokollá tette a körút életét az, hogy pótlóbuszok jártak a mosolygós, sárga Combinók helyett.

IMG 8023
Fotó: BKK

Ráadásul a márciustól májusig, két hónapon át tartó pályafelújításnak köszönhetően a vonalon gyorsabban közlekednek a villamosok. Visszaállt a közúti forgalom rendje is több Margit körúti csomópontban, továbbá a Szent István körúton és a Teréz körúton.

Egy két csavar azért még van

A Széll Kálmán téren a villamosok a felújítás alatt álló tér Vérmező út menti oldalán, a 18-as villamos korábbi végállomásának helyén állnak meg. A 4-es és a 6-os villamos vonalán – a Széll Kálmán tér felújításával, a budai fonódó villamoshálózat vágányépítésével és a Margit híd dilatációjának garanciális javításával összehangolva – az Aradi utca és a Tátra utca között végzett vágányfelújítást a BKV. Ennek köszönhetően megszűntek a rossz pályaállapotok miatti sebességkorlátozások.

A 4-es és a 6-os villamos most felújított, és vasárnap óta újra átadott szakaszán az Oktogon M, a Nyugati pályaudvar M, a Margit híd, budai hídfő HÉV-megálló és a Mechwart liget megállókban található jegy- és bérletautomaták már május 27-étől, szerdától újra használhatóak lesznek.

Visszaállt a közúti forgalom korábbi rendje a Margit körúton a Keleti Károly utcai, a Rómer Flóris utcai, valamint a Fekete Sas utcai csomópontoknál, valamint a Margit körútra vezető útvonalak közül a Rómer Flóris utcában, a Keleti Károly utcában és a Margit utca - Mecset utcai szerpentinen. Pesten több év után újra lehet balra kanyarodni a Bajcsy-Zsilinszky útról a Szent István körútra. Azonban a Török utcában, a Margit körút Frankel Leó úti kereszteződésében, a Széna téren és a Széll Kálmán téren a budai fonódó villamoshálózat építése és a tér felújítása miatt továbbra is forgalmi változásokra kell számítani.

IMG 7928
Fotó: BKK

Nem teljes az öröm

A Széll Kálmán tér felújítása, valamint a budai fonódó villamoshálózat építése miatt persze továbbra is kell forgalomkorlátozásokra számítani.

Önnek hány hónapnak tűnt a felújítás?