2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Megint variálnak a Széll Kálmán téren

2015.06.25. 18:32

Június 26-án (pénteken) estétől 29-én (hétfőn) hajnalig a Dékán utcát a Retek utca irányába egyirányúsítják a Széll Kálmán tér felújításához kapcsolódó közműmunkák miatt - közölte a BKK. A forgalomkorlátozás miatt a Fillér utca felől érkezők a Retek utcából csak balra, a Fény utca felé tudnak majd kanyarodni. A Dékán utca páratlan (a bevásárlóközponthoz közelebb eső) oldalán zajló munkavégzés miatt a gyalogosok csak a Dékán utca páros (a Szilágyi Erzsébet fasorhoz közelebb eső) oldali járdáját vehetik igénybe, azonban az utca bal oldalán található üzletek megközelítését ekkor is biztosítják. Június 29-étől (hétfőtől) a Dékán utcában visszaáll a kétirányú közúti közlekedés, azonban várhatóan július 3-áig (péntekig) szűkített útpályán: a gyalogosok számára a közútról választják le a gyalogosfolyosót, hogy a páratlan oldalon is tudjanak közlekedni.

Június 29-étől (hétfőtől) a Margit körút–Szilágyi Erzsébet fasor–Krisztina körút csomópontban is közműmunkákba kezdenek, ezért a munkaterület a jelenlegi helyett az útpálya járda felőli oldalára kerül át. Az autósok várhatóan július 5-éig (vasárnapig) az új forgalmi rendnek köszönhetően már önálló sávon tarthatnak a Szilágyi Erzsébet fasor felé, ezáltal itt várhatóan csökkennek a forgalmi torlódások.

Szintén június 29-étől (hétfőtől) várhatóan július 21-éig (keddig) vízvezeték-építés miatt 60-80 méteres hosszon lezárják a Krisztina körúton a Széll Kálmán tér felé haladó jobb szélső forgalmi sávot a Hajnóczy utcánál. Emellett a Vérmező úti járdát – amin jelenleg munkavégzés zajlik – visszaadják a gyalogosoknak, ugyanakkor a vízvezeték-építés miatt a közúti forgalom továbbra is két szűkített forgalmi sávon haladhat a Széna tér felé. A Vérmező út Várfok utcai csomópontjánál egy sávot lezárnak, ezért a Várfok utcába a középső sávból lehet majd bekanyarodni, a Széna tér felé pedig csak a jobb szélső sávon lehet haladni; a csomópont elhagyása után azonban újra két sáv áll majd rendelkezésre a Széna tér felé továbbközlekedők részére.

A munkavégzés miatt mind a Krisztina körúton a Széll Kálmán tér irányában, mind a Vérmező úton jelentős torlódás várható.