Szétrobbant a 32-es busz ablaka

2015.08.12. 09:15

Szombat este durrdefektet kapott a 32-es busz, a detonáció pedig akkora volt, hogy a fölötte lévő ablak kirobbant, írja a Blikk. Az Ikarus 280 a BKV legrégebbi típusa, a pórul járt busz bal hátsó kerekénél történt defekt miatt a felnire csúszott a karosszéria, a csuklós jármű pedig megroggyant.

A BKV buszos szakszervezeti vezetője szerint az volt a szerencse, hogy ezeket az ablakokat úgy tervezték, hogy ilyen esetekben nem okoznak sérülést, bent maradnak a keretben. Nemes Gábor viszont úgy véli, hogy nem jó, hogy legalább tízféle típusú buszt üzemeltet a BKV, mert az nehezíti a szervizelést.

A BKV az esettel kapcsolatban azt közölte, hogy a gumiabroncsból kiáramló levegő nyomásának hatására az ablakon kívül egy parkoló autó sárvédője és lökhárítója is megsérült. Személyi sérülés viszont nem történt.

Mint ismert, az elmúlt hetekben több komoly probléma is akadt a közlekedési társaság buszaival, a 134-.es buszon felpattant egy járólap, és forró, olajos vízsugár tört fel, ami miatt egy fiút másodfokú égési sérülésekkel szállítottak kórházba (a BKV tájékoztatása szerint ennek az ügynek a vizsgálata még nem zárult le). De kiderült az is, hogy a kánikulai forróságban jónéhány buszban nemhogy légkondi nincsen, hanem még fűtenek is.