Megzavarodott a robotpilóta a 4-es metrón

2015.09.28. 18:36

Több olvasónk is írt, hogy hétfő 18 óra után megálltak a szombaton automata vezérlésre kapcsolt 4-es metró szerelvényei. (Azaz szombattól már nincs a járművön az automata vezérlést felügyelő járműfelügyelő.)

Megkérdeztük a BKV fődiszpécserét, aki elmondta, hogy a kommunikációvezérelt metrón egyelőre folyik a hiba elhárítása, hamarosan újraindul a forgalom.

Olvasóink bejelentkezései:

  • Újbuda-központ es Bikás-park között:

Az M4-es metró vezető nélküli próbafutása után, élesben le is állt, most 18:10-kor. 5 perc után tájékoztattak minket, azt mondják, hogy 10 perc után indulunk. 

  • Újbuda-központ:

15 perce all a metró. 2 percenkent mondják be, hogy műszaki okok miatt a vonat áll, menetidő megnövekedett. A hangulat még nyugodt.

  • Kálvin tér:

A négyesmetrón valami zavar van az erőben. Mindkét irányban perceket töltenek a megállókban a szerelvények, közben időnként bevartyognak valamit az állomás hangosbemondójába, hogy zzzzzzzzbrzssss hiba miatt brzzzzssss türelmüket kérjük a vonat tovább indulásáig. Valami mást is szövegel, de senki nem érti. A Kálvinon már 7 perce állunk, az ellenkező irányba sem megy semmi.

Frissítés:

Az M4-es metró helyett Kelenföld vasútállomás és a Móricz Zsigmond körtér között pótlóbusz közlekedik egy jármű meghibásodása miatt. Utasaink türelmét kérjük. - írja a BKK a Facebook-oldalán.

Frissítés 2:

Úgy tűnik, fellocsolták a robotpilótát, ugyanis a BKK Fb-oldalán a következő bejegyzés jelent meg:

Az M4-es metró ismét a teljes vonalon közlekedik. Köszönjük utasaink türelmét.