Morzsolóvá válhat a Széll Kálmán téri fecskefal

2016.01.30. 07:43

A Széll Kálmán téren csapdába tévedt egy nő, és rettentően megijedt. Így írta le az esetet a járókelő.hu-n:

"Ma reggel kis híján kivégzett a Combino harmadmagammal együtt. A 17-es villamosról szálltam le, és a metró felé mentem, az építési terület mellett. Elmentem az építési terület mellett, egy kis szűk járdán balra fordulva. Minden rettentő gyorsan történt. Semmi csörgés és kolompolás, jött a síneken felénk. Azon a helyen épp kanyarodnak a sínek, és éppen, tizedmásodperceken múlt, hogy a sráccal együtt a betonfalnak háttal, nekilapulva elmenjen mellettünk a villamos. Komolyan mondom, hogy köztem (az arcom) és a villamos között nem volt tíz centi, a srác dzsekijét pedig szerintem súrolta is a villamos (ott volt valami ék alakú rész a betonfalból, ő előrébb állt). Szerintem sikítottam is, borzalmas élmény volt, ahogy a Combino végighaladt mellettünk úgy, hogy kanyarodott, és az oldalát felém közeledve látni elbúcsúztam az életemtől. De centiken, millimétereken múlt, hogy végül elment mellettünk mintha mi sem történt volna."

A lány elismerte, hogy hibázott, mert rossz helyen ment, de szerinte semmi sem figyelmeztet a veszélyre, ezért rengetegen kerülhetnek ebbe az ijesztő helyzetbe.

Lapunk kivonult a helyszínre, és azt tapasztalta, hogy valóban sokan keverednek be a "morzsolóba":

Életveszélyes a Széll Kálmán tér

A járókelő.hu megkereste az ügyben a BKK-t. A cég válasza szerint nincs kijelölt útvonal a fecskefal és a 4-es, 6-os villamosok sínpályája között. A BKK által kihelyezett tájékoztatók szerint a gyalogosoknak a járdán kell haladniuk a Széna tér irányában található gyalogátkelőhely felé, majd ott átkelve megközelíteni a megállókat. A panaszt író hölgy is azért kerülhetett a villamos és a fal közé, mert nem a kijelölt útvonalon haladt. 

A BKK szerint az útbaigazító tájékoztatókat úgy helyezik ki, hogy feltételezik, hogy a gyalogosok betartják a közlekedési szabályokat, így például azt, hogy a sínpályán, vagy annak közvetlen közelében nem közlekednek. Amennyiben a gyalogosok a megfelelő helyen, azaz a kijelölt gyalogátkelőhelyen haladnának, az csupán néhány méterrel növelné meg a távolságot, felesleges és érthetetlen életveszélyes útvonalon haladni ezért a néhány plusz másodpercért. A cég a panasz alapján a helyszínen megvizsgálja, hogyan lehet egyértelműbben jelezni az említett helyen, hogy az arra közlekedőknek merre kell haladniuk.