Sétálóutca lesz a Kórház utcai lehajtóból

2016.04.08. 10:30 Módosítva: 2016.04.08. 10:54

Ezentúl nehezebb lesz az Indexhez autóval eljutni, mert lezárják az autós forgalom elől a Kórház utca Szentendrei útról a Duna felé lekanyarodó részét - írja a III. kerületi Itt lakunk.

Az önkormányzat közlése szerint a gyalogosok érdekében április 10-ével lezárják az autók elől a Kórház utca Szentendrei út és Miklós utca közötti szakaszát. Itt nem lehet ezentúl behajtani:

Állítólag az elmúlt időszakban az önkormányzathoz sok panasz érkezett be, hogy a Kórház utcában az autósok sokszor nem figyelnek a gyalogosokra és a kötelező haladási irányt megszegve kanyarodnak balra a Miklós utcára.

Az elmúlt fél év alatt 62 szabályszegés történt itt, egy rossz kanyarodás 50 ezer forintot ért. Erről a bírságcsapdáról a Totalcar is írt már cikket.

Az önkormányzat most úgy döntött, hogy büntetések helyett inkább a gyalogosok és a szabályosan közlekedők biztonságát próbálja biztosítani.

obuda 3
Fotó: obuda.hu

Kijavítják a hibás, sérült burkolatot, elbontják a romos állapotú pergolát, és újat építenek helyette. A fák körüli szegélyeket, és a növénykazettákat is javítják, szükség esetén cserélik, a fölöslegessé vált pollereket elbontják, valamint új kukákat helyeznek ki, és átfestik a közvilágítási lámpákat.