Vanda, Paula
-4 °C
3 °C

Hiába a plázastop, hipermarket épülhet Budán

2016.05.20. 08:59

A plázastop ellenére Lidl hipermarket épülhet a Széll Kálmán térhez közel, a Csalogány utcában, írja a Népszabadság. A lap szerint az 5500 négyzetméteres foghíjtelket még 2009-ben adta el az önkormányzat a Lidlnek, amin az OTP Ingatlan Zrt.-vel közösen kétszintes mélygarázst, a földszintre egy 1960 négyzetméteres áruházat, az emeletekre irodát, valamint 99 lakást kíván építeni.

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal abeadott kérelmeket tavaly még visszadobta, idén viszont jóváhagyta, és a II. kerületi önkormányzat is kiadta az építési engedélyt. A kerületi tervtanács ugyanakkor nem volt felhőtlenül boldog a látványtervektől, mint tavaly írták, a tervezett épület hangulata és karaktere "tengerparti miliőt feltételez".

A lapot megkereső környékbeli lakók attól félnek, hogy a hatalmas épülettömb leárnyékolja majd a környéket, illetve a megnövekedő autóforgalom jelentős légszennyezéssel és zajjal jár majd. Szeretnék megtámadni az építkezést, azonban a hivatalok meglátásuk szerint akadályozzák ügyféllé válásukat az engedélyezési eljárás során. Az ügyben indított eljárások még nem zárultak le hivatalosan, így a kerület által kiadott építési engedély még nem jogerős.