Üres bőrönd miatt zárták le a körutat a Nyugatinál délután

2016.12.22. 15:27 Módosítva: 2016.12.22. 16:02

Egy gazdátlan csomag átvizsgálása miatt a rendőrök lezárták a Teréz körút Podmaniczky út és Váci út közötti szakaszát teljes szélességében - közölte a rendőrség. A csomagot 13 óra 30 perckor találták a Budapesten a Nyugati téri McDonald's bejáratának közelében. A csomag átvizsgálását a Készenléti Rendőrség tűzszerészei végezte. Az intézkedés időtartamára a gyorsétterem vendégeinek el kellett hagyniuk az épületet, a rendőrök lezárták továbbá a Teréz körút Podmaniczky út és Váci út közötti szakaszát teljes szélességében, körülbelül 150 méter hosszan.

A hatósági zárást 15:25-kor oldották fel, a környéken hatalmas torlódás alakult ki. A rendőrség tűzszerészei a bőröndöt átvizsgálták, abban robbanószert vagy robbantásra alkalmas eszközt nem találtak. A bőrönd üres volt.

"A villamosmegállóból leküldik az aluljáróba az embereket, a villamos nem fog itt elmenni, szalaggal lezárva a Meki, a Nyugati pályaudvar működik" - közölte kollégánk a helyszínről. 

A zárás alatt a 4-es és a 6-os villamos nem közlekedett a Jászai Mari tér és az Oktogon között, a Jászai Mari tér és a Nyugati pályaudvar között a 9-es, a 91-es, a 191-es és a 291-es autóbusz igénybevételét ajánljotta a BKK. A 9-es autóbusz pedig terelve közlekedett, nem érintett a Bogdáni út felé a Nyugati pályaudvar megállót - közölte a BKK. A menetrend azóta helyreállt.