Olivér
5 °C
8 °C

Minden 10. mozgássérült-parkolóhely használója szabálytalan

2017.02.09. 06:56

A budapesti közterület-felügyelők január 27-29. között több mint háromszáz esetben ellenőrizték a mozgáskorlátozottaknak fenntartott belvárosi parkolóhelyeken állókat, válaszolta a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság lapunknak. Az ellenőrzések 10 százalékában kellett intézkedniük. Összesen 1,4 millió forint bírságot szedtek össze, és hat esetben feljelentést tettek a szabálytalan autós ellen.

Budapesten egyáltalán nem ritka, hogy egyes autósok visszaélnek a mozgáskorlátozottak igazolványaival. A tavalyi évben a közterület-felügyelők 1199 esetben intézkedtek ellenük.

A legutóbbi akció első üteme az V., a VI., és a VII. kerület kijelölt mozgáskorlátozott parkolóhelyeire koncentrálódott. Később az akciósorozatot kiterjesztik a belvárosi területeken kívül a főbb főútvonalak díjfizető övezeteire is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?