Vasárnaptól ismét megáll a metró a Kossuth téren

2017.05.11. 13:26

Vasárnaptól ismét megáll a 2-es metró a Kossuth Lajos téren, írja az MTI a Budapesti Közlekedési Központra hivatkozva. Ugyanakkor május végétől várhatóan a nyár végéig nem közlekedik az 56-os, az 56A és 59B jelű, valamint a 61-es villamos az északi szakaszon.

A Kossuth téren véget értek a bontási munkák, így vasárnap újra a korábbi forgalmi rend lép életbe. Az 2-es metró tehát újra megáll az állomáson, az M2A pótlóbusz és a D2-es hajójárat pedig megszűnik.

A hűvösvölgyi villamosok viszont csak szakaszonként fognak járni május 27-től a nyár végéig, mivel a Hűvösvölgyi úti villamospálya mellett húzódó Ördög-árok menti támfal állapota annyira rossz, hogy halaszthatatlanná vált az átépítése. 

Az 56-os, az 56A és 59B jelű, valamint a 61-es villamos a Széll Kálmán tér felőli részben a Budagyöngye megállóhelyig, részben pedig a Szent János kórházig közlekedik majd. Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között 61-es jelzéssel pótlóbuszok járnak, amit a Vadaskerti út és a Kelemen László utca között ideiglenes buszsáv segíti majd.