Kirúgtak három biztonsági embert a reptéri buszról

2017.09.01. 15:11
Rafinált módon jutott extraprofithoz három biztonsági őr a reptéri buszokon: összeszedegették a kezeletlen 900 forintos jegyeket a padlóról, és újra eladták őket az utasoknak.

Olvasónk számolt be arról, hogy a reptéri buszokon a biztonsági őrök a járművön összeszedett, korábban eladott jegyeket adtak el újra az utasoknak.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a BKK-t, ahol elmondták az Indexnek: a repülőtéri autóbuszokra felszálló utasok számára jegyet értékesítő biztonsági személyzet nem a BKK alkalmazásában áll, őket egy alvállakozón keresztül foglalkoztatják. A feltárt szabálytalanságok miatt pedig

három munkavállalót bocsátott el az alvállalkozó. 

A BKK mindent elkövet, hogy hasonló eset ne fordulhasson elő a jövőben. A repülőtéri autóbuszokon szúrópróbaszerűen próbavásárlók végeznek ellenőrzést az őröknél, illetve napi több alkalommal megbízott főellenőrök is ellenőrzik az őrök munkáját az utasok jegyének visszaellenőrzésével. 

A BKK az eset óta hasonló problémát nem tapasztalt, az utasok részéről sem érkezett jelzés. Az esetet egyébként a BKK belső ellenőrzési rendszere derítette fel, nem utaspanaszból értesültek róla.