János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fejek hullottak a BKK-nál

2017.11.07. 10:43

November 1-jével távozott Horváth János gazdasági igazgató és Berger András informatikai projektvezető-szakértő a BKK-tól, tudtuk meg. Megkerestük Dabóczi Kálmán vezérigazgatót, aki közölte, hogy a távozások nincsenek összefüggésben a BKK visszavont online jegyértékesítési rendszerével.

A gazdasági igazgató "reorganizáció következtében" hagyja el a BKK-t, Berger András pedig közös megegyezéssel távozik. Ez utóbbi szakembert és cégének kapcsolatát az online jegyértékesítési rendszert szállító T-Systems-szel a Népszava szerint vizsgálja a rendőrség, bár ez nem játszott szerepet a távozásában Dabóczi szerint.

A nyári vizes vébére indított, könnyedén meghekkelt, aztán gyorsan visszavont BKK-s online jegyértékesítési rendszer átdolgozott verzióját a napokban mutatja be a T-Systems a BKK-nak, tudtuk meg. A rendszer átvételével azonban még meg kell várni a közbeszerzési döntőbizottság ügyben indított vizsgálatát, miszerint jogszerűen szerződött-e a rendszerre a BKK a T-Systems-szel. Ha igen, folytatják a bevezetést, ha nem, akkor új eljárást kell indítani az ügyben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!