Jön az éjszakai metró Budapesten

2017.11.21. 16:25

A fővárosban az elmúlt években megváltoztak az éjszakai utazási szokások, ezért decembertől a pénteki és szombati éjszakákon a szokásosnál egy órával tovább, éjjel fél egyig közlekednek a metrószerelvények az M2-es és az M4-es vonalon, áll a BKK közleményében. A metró üzemidejének bővítésével a BKK változatlanul biztosítja az éjszakai járatok – az éjjel-nappal a Nagykörutat járó 6-os villamos és a buszok – közlekedését is. 

Budapest egyre mozgalmasabb éjszakai élete, az elmúlt években pedig a fővárosba látogató turisták száma is emelkedik, ezért egyre többen használják a késő esti közösségi közlekedési járatokat, valamint az éjszakai buszokat. A tapasztalatok szerint az éjszakai szolgáltatás kihasználtsága különösen pénteken és szombaton nagy, amikor éjfél után is sokan utaznak a belvárosban. 

A belvárosi állomásokról körülbelül fél egykor indulnak az utolsó szerelvények az M2-es vonalon a Déli pályaudvar, illetve az Örs vezér tere, valamint az M4-es vonalon a Keleti pályaudvar, illetve Kelenföld, vasútállomás felé. A metrók az éjszakai üzemben egységesen 10-10 percenként közlekednek majd mindkét vonalon. 

Vitézy Dávid, a BKK volt vezérigazgatója a múlt héten egy Facebook-posztjában feszegette a témát, miszerint több európai nagyvároshoz hasonlóan Budapesten is tovább kellene járni éjszaka a metróknak. A poszt alapján elküldtük kérdéseinket a BKK-nak, amire a cég lényegében a fenti közleménnyel válaszolt.