Judit
2 °C
7 °C

Koszos az ülés? Beázik a busz? Klikkeljen!

2018.01.23. 12:57
A fővárosi tömegközlekedésben tapasztalt hibák gyors és egyszerű bejelentése a célja annak a mobilalkalmazásnak, amit a Közlekedő Tömeg fejlesztett ki.

Mint írják közleményükben, a budapesti járatok vonalain számos olyan jármű közlekedik, melyek belső terében több hónapos porréteg, vagy éppen nem működő fűtőtestek várják az utasokat. Az Egyesület ezért elkészítette a Tudatos Közlekedőt, egy bejelentőapplikációt, aminek segítségével egyszerűen és gyorsan be lehet jelenteni az alábbiakat:

  • nem megfelelően takarított utastér,
  • nem megfelelően fűtött jármű,
  • beázó utastér,
  • hibásan működő klímaberendezés.

Az applikáció a Facebook Messenger programban érhető el, rá kell keresni a “Tudatos Közlekedő” névre. Az egyesület szerint ha a tudomást szereznek egy problémáról, a BKK megteszi a szükséges intézkedéseket.

Hasonló elven működik már néhány éve Budapesten a Járókelő.hu, amin keresztül az érintett közszolgáltatónak vagy önkormányzatnak lehet bejelenteni az utcán tapasztalt hiányosságokat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?